Stäng menyn

Skillnadens nominerad till Stora Influencerpriset

Idag fick jag ett mail: Grattis - du är nominerad till Stora Influencerpriset. Wow! Och när jag läste nomineringarna fick jag se att jag fått inte bara en, utan tvååååååå, nomineringar till det här fina priset. Så glad!

Sara står mot en märkgrå trävägg, i ett vitt och ett rosa linne, blå arbetsbyxor och en glad med bestämd blick..

Foto: Maria Fors Östberg

 

Tjoho! Mitt arbete med Skillnadens Trädgård blir uppmärksammat när intresseorganisationen Influencers of Sweden sätter ihop nomineringar till Stora Influencerpriset. Inte mindre än två nomineringar går till Skillnadens Trädgård. Och det känns heeeeeeeelt fantastiskt!

 

Jag har blivit nominerade i följande kategorier:

  • Årets innovatör - Tilldelas en influencer som på utmärkande sätt skapat nya förutsättningar i sitt yrke.
  • Årets samarbete - Tilldelas en influencer och ett varumärke som skapat ett relevant och engagerande samarbete.

Nu har jag ju än så länge bara blivit nominerad, men det känns förstås som en rätt stor grej. I Sverige finns otroligt många influencers som varje dag ägnar sig åt hur många kreativa saker som helst. Och att bland alla dessa väljas ut och bli nominerad är superroligt. Jag håller förstås tummarna!

I dessa kategorier kan läsare och publik inte rösta, det är en jury som utser vinnarna. Dessa avslöjas den 17 november i en livesänd prisutdelning på Influencers of Swedens Facebook-sida.

 

Varför är jag nominerad?

Det kan jag ju förstås bara gissa mig till, eftersom jag inte fått någon utmärkelse än. Influencers of Sweden är en intresseorganisation för oss som jobbar med olika slags sociala medier, alltså influencers, och de har stenkoll på branschen och vad som händer i den.

I kategorin Årets innovatör gissar jag att jag placerats för mitt arbete med att utveckla medlemssidor på min nya sajt och styra över en del av innehållet till ett slags premium-material som kostar pengar att läsa. När jag påbörjade detta arbetet för över ett år sedan fanns ingen liknande sajt i Sverige, det var helt nytt för en bloggare att ta betalt för en del av materialet. Det fanns förstås webbutiker och liknande, men inte den här modellen där betalande medlemmar finansierar skapandet av innehåll för sajten.

För mig har just den biten varit den viktigaste utvecklingen i hela mitt nuvarande arbete. Jag samarbetar med jättebra företag kring mina kanaler, men att finansiera delar av materialt med medel från läsarna gör att jag kan publicera innehåll oberoende av andra aktörer, vara friare i tanken och behålla min integritet som producent. Jag älskar det! Och jag tror att det är en modell som kommer att utvecklas mer framöver.

 

I kategorin Årets samarbete är det min frökollektion Så året runt tillsammans med Nelson Garden som uppmärksammas. Det är så häftigt att mitt livs första samarbete av den här typen blir uppmärksammat. Jag har ju i hela mitt bloggliv varit otroligt noga med hur jag profilerar mig och vilka jag samarbetar med för att inte urholka mitt varumärke. Det vore förstås otroligt roligt om det här arbetet fick utmärkelsen - eftersom det inte bara är ett grymt samarbete utan också är en produkt som kan göra stor skillnad.

Nu ska jag glädjas åt det här lilla steget och hålla tummarna hårt tills prisutdelningen är.

Vill du veta mer om vad jag gör i mitt jobb och hur det funkar, får du gärna följa spellistan Min business på YouTube. Där delar jag med mig av livet som jordig influencer.
/Sara Bäckmo

22. oktober 2018