Veckans mat med egenodlade grönsaker 30 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckans mat med egenodlade grönsaker 30

Så här har vi planerat vår middagsmat, denna den sista hela veckan i vår gröna utmaning.

Jovars, vi är inne på slutspurten. Vi kommer förstås att äta också efter att den här veckan är slut och förstås använda så mycket vi kan från den egna trädgården, men inte känna panik över att behöva komplettera med grönt vi saknar.

På olika håll och kanter finns potatis, lök, rotselleri, palsternackor, vitlök, kålrot, morötter och bönor, och säkert något mer, som räcker till dess nästa års odlingar börjar ge skörd. Ett rikt skafferi efter en fin säsong, även om den var trög i början. De sista sallatsbladen från friland har ätits upp, skördade efter dagarna och nätterna med många minusgrader. De har vuxit under fiberväv i en odlingslåda.

Så här har vi planerat vår middagsmat, denna den sista hela veckan i vår gröna utmaning:

Lördag: Varma mackor med bladgrönt och skinka, grönsaker.
Söndag: Potatismos, Wallenbergare på lammkött, gräddsås, kokta grönsaker, kålsallad.
Måndag: Spagetti med svartkål, tomat och vitlök, grön sallad och kålsallad.
Tisdag: Ugnsbakad potatis med laxburgare och creme fraiche med stenbitsrom, grön sallad.
Onsdag: Rotsakssoppa med creme fraiche och kryddor, nybakt bröd.
Torsdag: Pannkakor med bär och grädde.
Fredag: Gräddig pasta med blandade grönsaker och knaperstekt bacon, blandat grönt.

/Sara Bäckmo

26. november 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *