Stäng menyn

Vårsol i februari

Otto, 5 år, fixar i en av våra djupbäddar.

En dag som väcker vårkänslorna! Imorgon blir det snö, enligt prognosen.

Vi har tagit tillvara på eftermiddagens solstrålar på bästa sätt - genom att skrota omkring. Känt på jorden. Krattat lite. Otto har rensat ogräs eftersom han längtat efter det. Dragit med handen över timjanbusken och dragit in doften genom näsan. Funderat på varmbänken. Sanden i sandlådan tinad. Barnen grävt. Njutit!

Kvällen avslutades med fröbyteri i Urshults Trädgårdsförening. Kom hem med en liten påse perenner. Inget ätbart.

Alla barnen blev dunderförkylda igår, igen. Hade en fantastisk avslutning på helgen sittandes i soffan med två små snoriga snusande kollin uppbullade runt omkring mig. Tillfälle att sitta tyst och fundera! Ritade upp bädd för bädd av köksträdgården med noga anteckningar om hur de olika grönsakerna avlöser varandra. Vill att det ska växa överallt så gott som hela tiden, lättare att åstadkomma det med en plan i bakfickan. Kommer att dela dessa framöver.

I år har jag köpt låga sorter av både luktärt och rosenböna som jag tänkt ska kunna användas som både kanter och blomster i till exempel rotsakslandet. Både färgklickar och gödning i ett.

Årets nyhet frömässigt är malabarspenaten som jag tipsats om från flera håll. En klättrande bladgrönsak, i stil med spenat, som blir uppåt 3 meter hög. Har jag sagt att jag tänkt bygga fler bågar av sly och ris...

/Sara Bäckmo

10. februari 2014