Stäng menyn

Underbara kurshelger!

Nu har vi haft vårens två odlingskurser och mött härliga odlare från både Sverige, Norge och Danmark. Fint väder, glada människor, jord under naglarna och många drömmar att dela med varandra. Trädgårdsmänniskor är ett fint släkte och det har varit så roligt att tillbringa dagarna med er!

En stor odling med massa odlare som förbereder.

Massor av glada odlare kastade sig över spadar och skottkärror för att göra nya odlingsytor i köksträdgården.

 

Tack alla fina odlare som kommit på kurs under våren! Vi har haft två fantastiska kurshelger på Rinkaby Gård under mars och april. För mig personligen har det varit påfyllning som heter duga av kanonfina möten med inspirerande människor. Precis som er odlar jag ju oftast på egen hand utan andra vuxna att utbyta erfarenheter och intryck med, så det här har varit precis vad jag behöver för att vilja gå hem och odla järnet hemma.

 

Två stora odlingsbäddar i en lantlig miljö.

Här är några av de nya bäddarna vi gjorde i helgens kurs.

 

I mars var temat för kursen vinterodling. Då förberedde vi odlingsbäddar för en simulerad vintersådd och petade också ner mängder med fröer i jorden, som om vi sådde i november.

I april var temat nybörjarträdgård. Då gjorde vi tio nya bäddar och sådde sommarblommor och ätbart. Dessutom hyfsade vi till lite i övriga trädgården så att tjejerna på gården kan så och plantera något de tycker passar.

Vid bägge tillfällena gjorde vi också studiebesök hemma i min trädgård. Så jäkla kul att få visa min odling! Och tack för alla hurra-rop över både trädgård och barnens kreativa lekar och vår stora härliga hund!

 

En enstaka odlingsbädd i en gräsmatta, upphöjd och täckt med jord.

Så här fin kan en bädd vara några minuter efter att den gjorts!

 

Stående bild med tio fina upphöjda odlingsbäddar.

Totalt gjorde vi tio nya bäddar i köksträdgården.

 

Det har redan kommit frågor om framtida kurser. Vi funderade först på att ha en kurs redan till hösten, men eftersom jag tar en paus från resorna för att vara hemma med kidsen och Majja på Rinkaby väntar barn vilken dag som helst blir det bäst att vänta till våren. Hoppas att ni hänger på låset och vill komma och odla med mig då.

 

Buffébord i fin inomhusmiljö.

Sååååååå lyxig mat och fika på Rinkaby Gård. Det är obetalbart härligt med ett helt team som ser till att ordna allt som behövs för att vi ska kunna odla och mysa under en hel helg.

 

Nu har jag laddat för mycket trädgårdstid hemma i veckan. Påskhelgen ser ut att bli makalöst fint väder och till och med plusgrader på nätterna, det är vi inte bortskämda med. Jag har alldeles för många plantor som står och stampar inomhus och funderar på att kanske fuska ut dem lite i tunnelväxthuset nästa helg.

Hoppas ni alla har en härlig vecka framför er och mycket trädgårdstid inplanerat i helgen! Tack för att ni finns!
/Sara Bäckmo

15. april 2019