Stäng menyn

Solskensmarmelad med squash

Ljuvlig marmelad gjord på squash, citrusfrukter och aprikoser - som en burk solsken! En smak av sött och syrligt på en och samma gång, strålande gott.

Marmeladburkar med squash och citrusfrukter
Ingredienser
  • 2 kg squash
  • 4 citroner
  • 3 apelsiner
  • 300 gr aprikoser
  • 6-7 dl socker
 

Det här receptet är ett läsarbidrag från Marianne Waernoff, som har gjort en marmelad på squash, ekologisk citrusfrukt och aprikos. Hon tycker själv att den blev supergod, och vi kan bara instämma.

Tusen tack Marianne, för att du gav oss solsken på burk!

Gör så här:
Tvätta citrusfrukterna väl i ljummet vatten.
Grovriv squashen.
Skala citron och apelsin tunt utan att få med det vita. Hacka skalet.
Skär citron- och apelsinklyftorna samt aprikoserna i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om.
Låt småkoka i ca 45-60 min.
Häll upp på steriliserade burkar.

Den här marmeladen är alldeles underbart god till nybakta scones eller på frukosttoasten. Eller varför inte servera den till afternoon tea?

 

Recept: Marianne Waernoff
Foto: Maria Fors Östberg

 

Marmeladburkar med squash och citrusfrukter