Snabbfräst pak choi
Hemodlad pak choi kan stekas blad för blad eller delade i små huvuden. Ät som tillbehör eller vid en lunch tillsammans med annat grönt.
Ingredienser
- pak choi
- vitlök
- rapsolja
- chili
- sesamfrön
- flingsalt
Ibland ser hemodlad pak choi lite skruttig ut efter angrepp av skadedjur. Men den är fin att äta ändå sedan kålen putsats till. Extra tjusig förstås med små, perfekta huvuden som blir som små konstverk på fatet. Stekt pak choi är gott och lätt att göra.
Gör så här:
Putsa och skölj pak choi. Små huvuden kan tillagas hela, stora huvuden kan delas i mindre bitar. Vill du använda stora delar är ett tips att låta kålen få ett snabbt dopp i hett vatten, då blir den lite mjuk och tar inte så stor plats i stekpannan.
Värm en stekpanna och häll i en skvätt rapsolja.
Lägg i pak choi, grovt hackade vitlöksklyftor och färsk hackad chili.
Stek mycket hastigt på hög värme.
Häll på en skvätt vatten om det blir för torrt i pannan .
Strö över flingsalt och sesamfrön.
Låt inte kålen steka länge och vänd ofta. Servera gärna med japansk soja, finhackad vitlök och sesamfrö i olika färger.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth