Saras snålröra
Snålröra är Saras recept på en tomatröra med bara några tomater och ett helt gäng squash och lök. Ett smart och gott sätt att använda skörden på. En riktig snålröra, helt enkelt!

Ingredienser
- 2 mellanstora squash
- några tomater
- 7 lökar av valfri färg
- 2 vitlökar i klyftor
- olivolja
- vinäger
- honung
- salt
Snålröra är Saras recept på en tomatröra med bara några tomater och ett helt gäng squash och lök. Ju fler tomater desto mer tomatsmak, så klart. Ett smart och gott sätt att använda skörden på. Smakar gott i höstens grytor och soppor!
Gör så här:
Sätt ugnen på 125-150 grader.
Klä en plåt med djupa kanter med bakplåtspapper så att det når upp längs kanterna.
Klyfta tomater och lök och lägg i plåten tillsammans med skalade vitlöksklyftor.
Skala squash, skär i mindre bitar och lägg på plåten.
Ringla över några matskedar olivolja och honung.
Skvätt över lite vinäger.
Salta. (Jag använder oftast inga kryddor i utan tillför det senare när maten lagas.)
Baka grönsakerna mitt i ugnen i cirka 2,5 timme. Rör om någon gång då och då.
När grönsakerna bakats färdiga läggs de i en skål och mixas med stavmixer till ett mos.
Låt svalna och frys in.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg
