fbpx

08. maj 2019

Raggmunkar med gräslök

Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!

Härliga raggmunkar med gräslök ligger på ett vackert fat.
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 500 g skalade potatis
  • ett knippe hackad gräslök

Vi äter pannkaksmat en gång varje vecka. Det kanske låter mycket, men vi tycker att det är gott och om vi serverar det som raggmunkar går det att variera i all oändlighet. Här är en mycket god variant av klassiska raggmunkar med gräslök i.

Gör så här:
Blanda ihop en pannkakssmet av mjölk, mjöl och ägg.
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur en del av vätskan.
Blanda potatisen i pannkakssmeten och rör om med en sked.
Hacka gräslölken fint och blanda i smeten.
Stek raggmunkarna i rikligt med smör i ett plättjärn eller gör större raggmunkar i vanlig stekpanna.
Smält smör och häll ovanpå högen med raggmunkar.

Servera med lingonsylt och en god grön sallad.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Härliga raggmunkar med gräslök ligger på ett vackert fat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *