Stäng menyn

Kladdkaka med blåbär

Det här är en vanlig kladdkaka som får extra god smak av blåbär. Perfekt för barnen att gå ut med varsin skål och plocka till baket.

På bakplåtspapper ligger en ljuvlig kladdkaka med massor av bär, grädde och chokladflarn på.
Ingredienser
  • 100 g mjukt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl blåbär (kan bytas mot svarta vinbär eller andra bär också)

Kladdkaka är aldrig fel. Försvinnande god och snabbt ihoprörd är det inte konstigt att det är en storfavorit för många. Och så enkelt att baka med en liten. Hälla i, röra om, hälla upp och slicka skålen. Succé!

I min variant av den klassiska kakan blandar jag i blåbär eller andra bär från trädgården. Både färska och frysta bär går fint.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom bären.
Vänd i bären försiktigt sist av allt.
Lägg smeten i en smord och bröad rund form med avtagbara kanter, drygt 20 cm i diameter.
Grädda i 175 grader varm ugn i 13-15 minuter.

Servera gärna med färska bär och en skopa vaniljglass eller grädde.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth