Hemgjord jordgubbsglass med choklad
Här kommer ett bra grundrecept på glass och tips på smaksättning med jordgubbar och choklad. Vi älskar den här kombinationen!

Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 2 dl hackade jordgubbar
- 25-50 g finhackad mörk choklad
En glassmaskin kan tyckas överskattad i köket - tills du hittat en riktigt bra. I vår glassmaskin (av märket Wilfa) kan 1,5 liter glass göras på en gång, utan förberedelse av maskinen alls. Inga delar behöver på förhand läggas i frysen. Det är bara att plugga in kontakten och starta maskinen. Läs mer i blogginlägget Vår bästa glassmaskin.
Det här är mitt favoritrecept på sommarglass. Det räcker till en lagom portion för sex personer.
Gör så här:
Vispa äggen och blanda i sockret.
Häll i vispgrädde och mjölk och rör ordentligt. Sockret löser sig inte riktigt i bunken, men se till att det inte ligger i en stor klump i botten när du häller ner smeten i glassmaskinen.
Häll blandningen i glassmaskinen och starta, men vänta med jordgubbar och choklad.
När blandningen börjar frysa till och bli krämig hälls jordgubbar och choklad i och körs i maskinen tillsammans med glassen de sista minutrarna.
Lägg över glassen i en burk och förvara i frysen till servering.
Det är oslagbart gott att servera med hemkokt chokladsås till, förstås.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg
