Stäng menyn

Hemgjord jordgubbsglass med choklad

Här kommer ett bra grundrecept på glass och tips på smaksättning med jordgubbar och choklad. Vi älskar den här kombinationen!

Jordgubbsglass i stora lass, i strut och på fat.
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl hackade jordgubbar
  • 25-50 g finhackad mörk choklad

En glassmaskin kan tyckas överskattad i köket - tills du hittat en riktigt bra. I vår glassmaskin (av märket Wilfa) kan 1,5 liter glass göras på en gång, utan förberedelse av maskinen alls. Inga delar behöver på förhand läggas i frysen. Det är bara att plugga in kontakten och starta maskinen. Läs mer i blogginlägget Vår bästa glassmaskin.

Det här är mitt favoritrecept på sommarglass. Det räcker till en lagom portion för sex personer.

Gör så här:
Vispa äggen och blanda i sockret.
Häll i vispgrädde och mjölk och rör ordentligt. Sockret löser sig inte riktigt i bunken, men se till att det inte ligger i en stor klump i botten när du häller ner smeten i glassmaskinen.
Häll blandningen i glassmaskinen och starta, men vänta med jordgubbar och choklad.
När blandningen börjar frysa till och bli krämig hälls jordgubbar och choklad i och körs i maskinen tillsammans med glassen de sista minutrarna.
Lägg över glassen i en burk och förvara i frysen till servering.

Det är oslagbart gott att servera med hemkokt chokladsås till, förstås.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Jordgubbsglass i stora lass, i strut och på fat.