Stäng menyn

Hemgjord glögg av saft

Glögg är inte bara dryck för julen. Vi njuter varm saftglögg både ute och inne under vintern. Det är extra lyxigt att göra glögg av hemkokt saft.

Hemgjord glögg uppdukat på ett litet bord vid fönstret.
Ingredienser
  • outspädd saft
  • kryddor som kanelstång, kardemumma, nejlikor och pomeransskal
 

Sommarens saft av bär och frukt från trädgården blir fantastiskt god hemgjord glögg. Hallonsaft, vinbärssaft, körsbärssaft och äpplesaft - alla är goda med extra kryddiga smaker. Perfekt till fika en dag när det behövs något extra eller runt elden en snöig dag med barnen.

Gör så här:
Blanda riktigt stark saft, till exempel 1 del saft med 1 del vatten, i en kastrull.
Lägg i kryddor som kanelstång, kardemumma, hela nejlikor och pomeransskal.
Låt blandningen koka upp och ställ kallt i några timmar, allra helst över natten. Fortfarande med kryddor i.
Sila bort kryddorna och värm glöggen på nytt innan serveringen.
Servera gärna med torkad frukt och nötter i glas.

Glöggen förvaras utan problem i kylskåpet en tid.

 

En servering med tre muggar glögg på ett fat.

Den hemgjorda glöggen känns lyxig och passar så fint till sommarens smaker i saften.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth
Styling: Agnes Gällhagen