Fiskburgare med böngroddar och currymajonnäs
När jag växte upp sålde min mamma Ulla fisk och skaldjur till öborna på Styrsö från en fiskaffär i källaren. All möjlig sorters fisk är fortfarande favoritmat och det här receptet på fiskburgare från grunden är ett av de bästa.
Ingredienser
- fiskburgare
- gott bröd
- böngroddar
- gröna blad
- lök
- majonnäs
- vitlök
- olivolja
- curry
- salt
Varsågoda - ytterligare en läcker maträtt jag tagit med mig från mitt föräldrahem. Min mammas fiskaffär när jag var liten gjorde att jag och mina syskon blev bortskämda med alla tänkbara fiskrätter, lagade från grunden med superfärsk fisk. Det här receptet på fiskburgare går fort att mixa ihop från fiskblock för effektiv vardagsmat.
Gör så här:
Gör fiskburgare enligt receptet Fiskbullar från grunden men något plattare.
Blanda majonnäs, olivolja och pressad vitlök till en fin röra, smaka av med salt och rejält med curry.
Stek skivor av formbröd i panna med smör.
Servera fiskburgarna på brödet tillsammans med färska bladgrönsaker, böngroddar lök, currymajonnäsen. Och ketchup till barnen!
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg