Stäng menyn

Podcast: Tomatblast och vinterstrategi

Nu börjar det verkligen bli kallt om rumpan att sitta ute det kyliga tunnelväxthuset och podda. Men härligt är det! Jag och Johannes pratar förvaring, tomatblast och förberedelser för vintern.

Sara och Johannes står framför en ljus bokskog och tittar in i kameran.

 

Veckans poddavsnitt spelade jag, som så ofta annars, in sittandes i tunnelväxthuset. Det är fint att få sitta där, bland vissnande tomatblast och spirande vinterblad, och sväva ut i odlingstankarna med Johannes. Den här gången gick samtalet till skördandet, vintergrödor, platser där man känner sig hemma och mycket annat. Välkommen att lyssna!

 

 

Här är lite smått och gott att läsa mer om från podden:

Förvaring. Vi pratar om hur vi bäst lagrar våra grönsaker. Jag gör oftast på enklast möjliga vis och har grönsaker stående i både hinkar eller kvar ute i landet. Men jag vill också tipsa om alla grönsaker som går att frysa och inläggningar och sylt och marmelad i min receptbank (som nu är öppen och gratis för alla att läsa, jippie!).

Tomatblasten. Går den att att använda? Javisst, jag använder den att täcka jorden med i tunnelväxthusen. Läs om täckodling i tunnelväxthusen här.

Vinterförberedelser. Genom att prova sig fram har både jag och Johannes hittat metoder för att odla sent och tidigt på året, när de flesta fröpåsar säger att det är hopplöst försent. Det finns en hel kategori om det på bloggen, som du hittar här: Vinterodling.

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som nu under hösten kommer med nya avsnitt varannan vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

/Sara Bäckmo

10. oktober 2018