Stäng menyn

Odlingsram till varmbänken är klar

Sara bygger odlingsram till varmbänken 8 februari 2014. Plusgrader och eftermiddag med solstrålar!

Så roligt att få hoppa i jobbarkläder och arbeta! Idag har jag snickrat ihop virke till en kunglig odlingsram som ska kröna min kommande varmbänk.

Ramen har måtten 300 cm x 100 cm. Den är 30 cm hög i bakkant och 20 cm i framkant. Sex stolpar på några decimeter gör att den står stadigt i gödselhögen när det väl är dags att bygga varmbänken. En regel i mitten gör konstruktionen lite stadigare.

Inomhus skruvar jag ihop locken, två stycken med måtten 150 cm x 114 cm. Eftersom vanlig takläkt ofta är sned och vind redan vid köp valde jag en kraftigare variant som är 7 cm bred. För att göra det enklare att skruva ihop köpte jag billiga vinkeljärn, 8 st till varje lock, och förankrade sedan konstruktionen med snedställda skruvar där virkesdelarna möter varandra.

Jag lägger upp ett fotoalbum med namn Varmbänk 2014 på Skillnadens Trädgårds Facebooksida (länk här) med bilder på de olika delarna.

Det som återstår i byggväg nu är att med hjälp av ytved göra en ytterram som kan hålla gödsel, löv och annat trädgårdskrafs som ska isolera odlingsramen. Men nu tar jag helg!

/Sara Bäckmo

08. februari 2014