Odla ärtskott på hösten
När höstens första ärtskott skördas känns det som om ett helt nytt odlingsår tar fart. På bara några veckor levererar sådden perfekta ärtskott som hela familjen älskar.
Det är bara knappt två veckor sedan den blå tunnan i tunnelväxthuset rensades från melonplantor och fylldes med ärtskott. Vanliga gula ärter är perfekta att alltid ha hemma i skafferiet. Inte för att vi äter ärtsoppa särskilt ofta, jag sår fler än jag kokar. Ärterna fyller ut växtplatser både utomhus och i växthus. Sent på säsongen gror de förhållandevis snabbt och ger skörd rekordfort, särskilt om de skyddas med fiberduk eller plastlock.
Läs mer: Guide för att lyckas med ärtskott inomhus
Ärtskotten är jättegoda att använda på smörgås, i sallader, i omeletter, på soppor och mixade i dressing. Och hemodlade är så mycket godare än köpta!
Vill du ha mer detaljerade tips om sådden kan du titta på videon ovan. I inlägget Stora tråg med ärtskott kan du läsa hur jag odlar mängder med ärtskott på fönsterbräden under sen höst, vinter och tidig vår.
Njut av höstens gröna skatter!
/Sara Bäckmo
14. september 2017