Stäng menyn

Nyhetsmorgon på besök

Lyxigt att få ha TV4 på besök i min lilla trädgård! I min senaste medverkan i Nyhetsmorgon pratar vi om grönsaker som kan skördas på vintern och jag visar en del av det som finns i min trädgård i december.

Sara och Carolin sitter på trappan och pratar

Intervjun gjordes på trappen till min lilla frustuga på berget i Kalvsvik.

 

I höstas fick jag ett mail från Carolin Björnerhag på TV4. Vi har träffats en kortis i TV-huset när jag var där nån gång och nu undrade hon om hon och en fotograf fick komma och göra ett inslag i min trädgård. Självklart var svaret ja! Vi enades om att göra ett inslag där grönsaker i en vintrig trädgård fick skina lite extra. Även om vädret var synnerligen grått och inte alls så piffigt vintrigt som man kan önska, tycker jag att det ser spännande ut. Vem vill inte ha en ätbar trädgård i december-januari?

Inslaget kan du se på Nyhetsmorgons hemsida.

 

Sara visar en knallröd planta av cikoria.

Under inslaget visar jag flera fina grönsaker som finns att skörda i trädgården under vintern. Det här är cikoria.

 

Vid det här laget har jag hunnit vara med i TV4 ett helt gäng gånger. Jag tycker det är så roligt! Här nedan kan du se de andra gångerna jag varit med.

 

Vinterskördade grönsaker i Nyhetsmorgon

Vinterodling hos Malou efter tio i TV4

Vinterodling hos Nyhetsmorgon i samband med boksläpp

Barnen Bäckmo odlar i Nyhetsmorgon

 

Sara och Malou von Siwerts står vid ett bord med massor av grönsaker på.

Så här såg det ut när jag var med i Malou efter tio i förmiddags, TV4.

 

Sara i närbild i Nyhetsmorgons tv-ruta.

Intervjuas om vintergrönsaker i Nyhetsmorgon.

 

Bild från intervjun

Intervju med alla barn! Loa fick sitta på en pall och lyckades hålla sig kvar hela sändningen. Bra trick att ha med penna och papper!

 

Gruppgild på Sara och barnen framför programloggor på en vägg.

Och så den obligatoriska bilden tv4-bilden. Min fantastiska man, tillika barnens fantastiska pappa, har varit med och tagit hand om allt det praktiska. Och fotograferat.

 

Min favorit av alla är dock när alla barnen var med mig i studion och odlade. Det inslaget kan du se här. Underbart!

 

 

Tack för att du tittat! Och glöm nu inte att gå ut och så något idag. Är det något särskilt du undrar över om odling får du gärna söka här på min sida eller ställa en fråga i Frågelådan som hittas en bit ner på startsidan. Lycka till!
/Sara Bäckmo

01. januari 2021