Stäng menyn

Mitt entreprenörskap har fått pris!

Idag har jag fått motta ett väldigt fint pris - Årets Utmanare 2018 - där mitt entreprenörskap uppmärksammas. Trädgård och påhittigt företagande är en superkombo för mig och jag är väldigt stolt över att det prisas!

Från prisutdelningen, Sara står med diplom och blommor.

Jag har fått utmärkelsen Årets Utmanare 2018 och är jätteglad! Foto: Meg Nömgård

 

Åh, så glad jag är idag! Tillsammans med familjen har jag varit på residenset i Växjö och tagit emot priset Årets Utmanare 2018, som delas ut av P4 Kronoberg Sveriges Radio och landshövding Ingrid Burman. Motiveringen till att just jag får priset lyder:

 

"För att hon satt Kronoberg på kartan med sig unika trädgårdsskafferi, där hon testar gränser för vad som är möjligt att göra med kombinationen självförsörjande hushåll och entreprenörskap.

Hennes mod att leta nya vägar inom en uråldrig konst har gjort Skillnadens Trädgård till Sveriges största trädgårdsblogg."

 

 

 

 

Jag känner mig otroligt stolt över att få det här priset, som ju är en himla massa pepp i mitt företagande. Att få en fin utmärkelse är stort nästan oavsett vad det gäller, men att just här och nu i livet få uppmuntran för mitt entreprenörsskap är bara så jäkla kul! Jag älskar också delen i motiveringen kombinationen uråldrig konst - odlandet - och påhittighet inom företagsvärlden och hoppas att den kreativiteten ska bestå. Länge.

 

Vid prisutdelningen idag fick också Sam Hallam, tränare för Växjö Lakers, utmärkelsen Årets Kronobergare och Ellern Skogström, som tog SM-guld i fälttävlan på ponny-SM i Strömsholm i juni, fick utmärkelsen Årets Idrottsöverraskning. Stort grattis! 

 

Leende Sara håller diplom och blommor.

Jag intervjuades av tidigare kollegan Jocke Wallgren i direktsändning för P4 Kronoberg, Sveriges Radio. Foto: Meg Nömgård.

 

Foto på diplom och blommor.

Mitt fina diplom och en motivering att vara stolt över!

 

Sara och Inger Burman kikar på en lampa.

Av landshövding Ingrid Burman fick jag ta emot en "idé-lampa". Jag brukar tänka att en av tio idéer är tillräckligt bra att bli något, så med denna lampa i min ägo hoppas jag framtiden blir ljus.

 

Min fina pojk Viggo sade i bilen på väg hem från festligheterna i Växjö att han blev så otroligt stolt, alldeles varm i kroppen - så som det aldrig har känts förut - när han hörde att det var jag som fick priset. Förstå hur varm en mamma blir i hjärtat av att höra så fina ord! Företag och trädgård i all ära - utan min fantastiska familj hade detta inte varit möjligt alls. Det är ju trots allt en del av vårt liv som jag skriver om och delar på olika vis, något som jag vill försöka göra med integritet på alla håll och kanter. Men alla är delaktiga på sitt vis, till exempel genom att äta grönsaker, uppmuntra när det känns tungt, bolla idéer och vara helt okej med delar av vår livsplats är officiell. Tack fina familen för att ni finns!

 

Mer om mitt företag

För dig som är nyfiken på vad det är jag gör "på jobbet", hur det är att driva den här typen av företag - som influencer - och jobba med sociala medier, så gör jag serie på YouTube om detta. Se mer i spellistan Min business. En av mina videos kan du se nedan:

 

 

Stort tack till alla er som läser och tittar på allt jag delar från Skillnadens Trädgård! Utan er vore det ju inte möjligt. Nästan varje dag möter jag, eller läser brev från, läsare som berättar hur mycket det betytt för dem att följa och inspireras av det som händer här. Det är otroligt svårt att ta in - jag försöker verkligen bara att göra sånt som jag mår bra av och vara genuin mot mig själv. Men jag uppskattar så otroligt mycket att ni säger det! Jag älskar att sitta på era axlar och vara med i medgång och motgång, oavsett om det handlar om trädgård eller sånt som livet för med sig. Ni betyder otroligt mycket för mig, kom gärna ihåg det!

Stor kram från Sara!

03. januari 2019