Stäng menyn

Kål från sådd till skörd: Planterar om igen

Kyliga nätter gjorde att utplanteringen av kålen vi följer från sådd till skörd dröjde. Så här löste jag situationen för mina fina plantor av spetskål.

Fina höga kålplantor i krukor i tunnelväxthuset.

Så här ser kålplantorna ut efter drygt två veckor i kruka. Så vackra!

 

Vintern blev lång och de tidigaste vårveckorna kalla som sjutton. Istället för att plantera ut i tunnelväxthuset i början av april blev det till att kruka om plantorna en gång till. I del tre av serien om hur jag odlar den tidiga kålen kan du följa nästa steg för de här plantorna:

 

De tidigare delarna i den här serien kan du se här:

 

 

Om du känner dig osäker på när du kan sätta ut kål och hur du bör resonera och hjälpa plantorna, så vill jag gärna tipsa om min långa artikel på sarabackmo.se: Härda, avhärda och uthärda. Där delar jag typ alla mina tips om avhärdning och lite resonemang som du säkert har nytta av. Du som är medlem på min sajt kan kan läsa artikeln på en gång, men det går också bra att köpa den för 15 kronor. Bli gärna medlem här, då blir jag jätteglad: Bli medlem på sarabackmo.se

Nu har vårtemperaturen äntligen kommit till oss! Även om nätterna ibland är ganska nära nollan utomhus så håller sig tunnelväxthuset i bra temperaturer. Idag måndag har vi spelat den fjärde delen i serien och den hoppas jag kunna visa snart. I anslutning till att den delen publiceras tänkte jag svara på lite frågor om kål. Ställ gärna din fråga här nedan i kommentarerna eller på Facebook.
/Sara Bäckmo

16. april 2018