Kål - från sådd till skörd
I en ny serie på YouTube ska jag odla kål och låta dig följa sådden från början till slut. I första delen får du tips kring sådden.
Kål är mina absoluta favoritväxter. Jag roas av de pampiga växterna som springer ur pyttiga frön. Alla kålfrön är små, mörka och runda och går inte att skilja från varandra. Ur varje litet frö växer det fram fenomenal mat, ibland från kålhuvuden som väger över fem kilo. Det är så häftigt.
I den nya serien på min YouTube-kanal ska du få följa med i kålens växtlighet, från början till slut. I den första delen sår jag kål och ger några tips för att lyckas.
Sorten jag sår här heter alltså 'Early Jersey Wakefield' och den är bara så god. Och vacker!
Det har nu gått cirka två veckor sedan sådden och plantorna har hunnit gro och växa upp en bit, under extrabelysning förstås. På bilden överst i inlägget ser du hur plantorna ser ut just nu. De har precis utvecklat sina först karaktärsblad och om de växer fint under veckan som kommer är det dags för omplantering inom kort. Det ska du få se i nästa del av serien. Hur 'Early Jersey Wakefield' ser ut kan du se i artikeln Odla underbar kål.
Om du tycker om mina YouTube-videos blir jag väldigt glad om du prenumererar på kanalen. Det är alldeles gratis och då får du en notis om när jag har lagt upp nya videos. Använd länken här: Prenumerera på Saras YouTube-kanal.
Och till dig som vill se mer kan jag tipsa om att jag varje månad lägger ut längre videos till medlemmarna på sarabackmo.se. I januari visade jag alla mina vintersådder och i februari berättar jag hur jag gör för att gödsla smidigt i trädgården. Här blir du medlem: Bli medlem på sarabackmo.se.
/Sara Bäckmo