Stäng menyn

Januari i Skillnadens Trädgård

Vad har jag gjort i januari? Jag har till exempel förberett för vintersådd, hämtat gödsel och pysslat om mitt hus. Följ med mig under några dagar i en ny vlogg från årets första månad.

Köksträdgård på vintern utan snö.

Så här ser min köksträdgård ut nu i januari. Skillnadens Trädgård ligger i zon 3, 2,5 mil söder om Växjö i Småland.

 

Det här har ju varit en himla konstig månad egentligen. Januari 2020 har vi endast haft enstaka frostnätter, men knappt någon kyla dagtid. Plusgrader för jämnan. Det känns inte så upplyftande precis. Lite som om vi skjuter vintern framför oss hela tiden. Jag har hellre en varm och skön vår, än en mild vinter.

Nåväl, det milda vädret är trots allt bra i ett avseende. Vi renoverar ju övervåningen och det är lite si och så med värmen i huset i anslutning med det. Fönster och dörrar står öppna lite då och då och det hade varit mycket mer besvärligt en riktigt kall vinter.

 

Vloggar från Skillnadens

Under jul och nyår visade jag en hel serie vloggar från mitt nya hus Berghem och jag vet att det var väldigt uppskattat. Själv tyckte jag det var väldigt roligt att göra en satsning på vloggar. Kul att spela in och kul att klippa och kul att publicera.

Jag har grunnat lite på hur jag ska fortsätta vloggeriet och bestämt mig för att under året vlogga från Skillnadens, alltså vår trädgård hemma, och publicera löpande under året. Jag spelar också in material från Berghem, men sparar det till en liten julkaramell likt förra årets jul-videoserie. Under det här året kommer du ju att få se massor från Berghem i alla möjliga sociala medier ändå, så blir det en liten bonus där i slutet av året med en vloggserie.

Alltså kommer idag den första vloggen för året från Skillnadens Trädgård. Här är några av mina trädgårdsdagar i januari.

 

 

Glöm inte bort att jag gjort en himla massa vloggar tidigare. Det finns ett trettiotal att se i spellistan Saras trädgårdsvlogg på YouTube. Lättast för att hitta spellistan är att följa den här länken.

Kul att ni kikar och inspireras av mitt trädgårdsliv! Kommentera gärna och berätta hur din januari varit och är.
/Sara Bäckmo

27. januari 2020