Höstsoppa med rotsaker och svamp

Nyskördade rotsaker: rotselleri, palsternacka, morot, potatis 'Amandine'.

Vi äter soppa en gång i veckan tillsammans med nybakat bröd. Gott och enkelt. Här är receptet till dagens fantastiskt goda kvällsmatssoppa på rotsaker och svamp.

  • Skär selleri, palsternacka, morot och någon potatis i små kuber.
  • Hacka några vitlöksklyftor fint.
  • Fräs grönsakerna några minuter i margarin med olivolja i.
  • Tillsätt vatten så det täcker botten med några centimeter.
  • Pudra över lite torkad libbsticka (eller använd grönsaksbuljong om du vill).
  • Koka grönsakerna mjuka.
  • Mixa grönsakerna något, det ska fortfarande vara grova bitar i.
  • Späd med någon deciliter grädde och sedan vatten tills konsistensen är tjock och krämig.
  • Smaka av med lite örtsalt
  • Låt småputtra medan du förbereder svampen.
  • Skär till exempel Karl-Johan-svamp eller annan svamp i små bitar.
  • Hacka en lök fint.
  • Hacka också på gränsen till för många vitlöksklyftor.
  • Stek svamp och lök i smör tills allt fått färg och är knaprigt.
  • Hacka persilja och strö över soppan.
  • Servera med stekt svamp som topping.

Jättegott att äta tillsammans med färska grönsaker och mitt squashbröd i långpanna!
/Sara Bäckmo

18. augusti 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *