Stäng menyn

Gardena ny huvudannonsör

Idag är det dags att äntligen sparka igång ett efterlängtat samarbete som gör mig väldigt stolt och glad. Gardena, störst i Europa på trädgårdsredskap, blir en av huvudsponsorerna till sarabackmo.se!

Sara vattnar med Gardena-produkter.

 

Redan i vintras fick jag ett mail från en medarbetare på trädgårdsföretaget Gardena, som ville höra sig för om samarbete. Vi får en del förfrågningar från olika företag och tackar i princip alltid nej, men att bli uppvaktad av ett företag som är så relevant för både mig och er som läser kändes förstås hur kul som helst. Jag har haft hus och trädgård i tjugo år och Gardenas produkter har använts flitigt hela tiden, så drömscenariot var att se Gardena som en av huvudannonsörerna för sarabackmo.se. Och så blev det!

 

Gardena för alla trädgårdar

Gardena säljer produkter och redskap till alla möjliga och omöjliga trädgårdar - över hela världen. Deras grejer finns i 80 länder och de är störst i Europa på trädgårdsredskap! Som av en slump ägs dock företaget av Husqvarna, vilket är lite roligt eftersom vi håller till i Småland bägge två, även om mitt företag är ett pollenkorns storlek i jämförelse.

De flesta av oss känner igen deras produkter genom färgerna ljusblått och orange, eller hur? Företaget säljer sina trädgårdsprodukter i vanliga butiker där alltifrån mindre produkter som munstycken till vattenslangar, häcksaxar, sekatörer och handredskap säljs, liksom större prylar som, maskinverktyg för trädgård, robotgräsklippar och rejäla bevattningssystem.

 

Tillgänglighet till max

Det som gör mig extra glad med det här samarbetet är att Gardena finns lätt tillgängligt till schysst pris där vi vanliga trädgårdsodlare ofta handlar. I utbudet finns det mesta till en trädgård och det är lätt att hitta. Enkla och bra redskap behövs ju alltid. För den som vill avancera och använda sig av smarta bevattningssystem och liknande finns också produkter. Min egen trädgård har inte utrustats med några avancerade lösningar men däremot har jag köpt några hundra meter av deras fuktslang och kopplingar för att på enklast möjliga sätt kunna underlätta och bespara vattning i köksträdgården.

Bra att veta för oss som väljer Gardenas produkter är att det finns en bra garanti på varorna. Mellan 5-30 års garanti på de flesta produkterna. Typiskt bra grej att känna till, särskilt när det gäller de något dyrare produkterna.

 

En ihoprullad svart vattenslang.

Så här ser den svarta fuktslangen ut. Rullen var betydligt större från början men nu har jag använt en rejäl bit redan och har ett kvarter kvar att lägga ut slang i.

 

Närbild på anslutning mellan fuktslang och vattenslang.

I ullen tittar en koppling fram. Just den här kopplingen kan styra hur högt tryck som vattnet har när det når fuktslangen.

 

Närbild på vatten som ligger tätt i droppar längs slangen.

Så här ser det ut när vattnet pressas ut ur slangen.

 

Närbild på en slang som droppar ut vatten.

Vattnet droppar sakta ut från slangen och vidare ner i jorden. Det blir fuktigt och fint långt ner i marken. Slangen ligger nära marken under ett lager av halvförmultnade växtdelar och ull.

 

Vill du läsa mer om Gardena? Här kan du kika:

Hållbar bevattning
Gardena jobbar mycket med sina bevattningssystem, vilket var en av de stora gemensamma nämnarna när vi började prata om samarbete. De vill sätta fokus på att vatten är en ändlig resurs som vi måste vara rädda om genom olika smarta åtgärder. De har bland annat löst detta genom att ta fram droppbevattningssystem som inte vattnar en endaste droppe mer än nödvändigt, olika bevattningsdatorer och sensorer som kan styra bevattningen så att bevattning tex sker endast på kvällen/natten när det är lite svalare, eller som bevattnar endast när jorden är tillräckligt torr. Dränkbara pumpar som återanvänder regnvatten och semesterbevattning finns också i sortimentet, som 2020 kompletteras med en fiffig solcellsdriven balkongbevattning.

Digitala och smarta lösningar
Fler och fler funktioner i hemmet blir digitala och Gardena gör likadant med trädgårdsprylarna. De utvecklar smarta produkter för att det ska gå att både ha en stor trädgård och samtidigt kunna lägga tid på annat eller resa bort. Smart för många tänker jag, som av olika anledningar behöver avlastning i trädgårdsarbetet.

Samarbete med UNICEF
En mycket bra grej som Gardena gör är att de är partner med UNICEF. De bidrar ekonomiskt till UNICEFS arbete att förse människor med rent dricksvatten. De har också tagit fram ett alldeles speciellt bevattningsmunstycke där 10 kr av varje såld enhet går direkt till UNICEFs program.

 

 

Som avslutning vill jag också skriva att ett annonssamarbete oss emellan betyder att Gardena bjuds in att regelbundet annonserar i mina kanaler. Jag tar dock inte emot gratis produkter som jag sedan visar upp i olika sammanhang. De produkter jag använder i min odling och som du ser i blogginlägg och videos väljer jag och köper jag själv. En hel del av dem kommer från Gardena, helt enkelt för de finns där jag handlar, för att jag har nytta av dem och tycker att det är ett företag med trovärdighet och kvalitativa produkter.

Nu firar jag att Gardena är med och gör det möjligt för mig att fortsätta utveckla sarabackmo.se. Hoppas du tycker det ska bli spännande att se vad det kan ge dig som läser och följer med!
/Sara Bäckmo

28. juni 2019