03. juli 2015

Chokladkaka med grönkål och chili

Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.

Själv är jag inte så förtjust i allt för stark chili. Men en liten svag hetta lockar även mina smaklökar till gillande. Att jag dessutom kan använda grönkål i kakan gör den ännu mer intressant.

Du behöver:
2 ägg (eller 3 ägg från dvärghönor)
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl juice från grön-, purpur- eller svartkål (3-6 blad beroende på storlek)
1 mild torkad eller färsk chilifrukt utan kärnor
50 gram mjukt smör
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Kör grönkålsblad och chili i råsaftcentrifug tills du fått 1 dl vätska.
Vispa ägg och socker till ett hårt skum och vispa eller rör sedan i övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda cirka 40 minuter eller tills kakan är fast i mitten.
Stjälp upp och mumsa med ett glas saft i skuggan under ett träd.

skillnadenstradgard_chokladkaka_chili

Med en mild hetta i chilin kan barnen också äta en bit chokladkaka med grönkål och chili.
/Sara Bäckmo

 

3 svar till “Chokladkaka med grönkål och chili”

  1. Suzanne Kolare skriver:

    Låter jättegott men hur gör man om man inte äger en råsaftcentrifug?

    • Sara Bäckmo skriver:

      Stampar? Nä, skämt och sido. Det vet jag faktiskt inte. Kanske mixar till en smet och passerar genom en duk på något vis? Lycka till! /Sara

  2. Ninnie skriver:

    Man kan skaffa en Slowjuicer som är mycket billigare och tar mindre plats än en Råsaftcentrifug!
    Eller som Sara säger mixa, med mixerstav och sila...kanske genom att trycka massan i en liten sil?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *