Chokladkaka med grönkål och chili
Det här är en enkel chokladsockerkaka som blir extra saftig och smakrik med juice från grönkål. Dessutom ges ett litet sting på tungan av chilin.

Ingredienser
- 2 ägg (eller 3 ägg från dvärghönor)
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 dl juice från grön-, purpur- eller svartkål (3-6 blad beroende på storlek)
- 1 mild torkad eller färsk chilifrukt utan kärnor
- 50 gram mjukt smör
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Själv är jag inte så förtjust i allt för stark chili. Men en liten svag hetta lockar även mina smaklökar till gillande. Att jag dessutom kan använda grönkål i kakan gör den ännu mer intressant.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Kör grönkålsblad och chili i råsaftcentrifug tills du fått 1 dl vätska.
Vispa ägg och socker till ett hårt skum och vispa eller rör sedan i övriga ingredienser.
Häll smeten i formen och grädda cirka 40 minuter eller tills kakan är fast i mitten.
Stjälp upp och mumsa med ett glas saft i skuggan under ett träd.
Med en mild hetta i chilin kan barnen också äta en bit chokladkaka med grönkål och chili.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg
