fbpx

13. september 2016

Att frysa paprika

När alla plantor skördats brukar det bli en stor mängd grön paprika att ta hand om. Det blir fint till vinterns matlagning. Ett enkelt sätt att lagra dem på är i frysen.

Om sanningen ska fram blir det en hel del gröna paprikor på plantorna jag odlar. Visst äter vi röda fina med, men en stor del av frukterna som tynger plantorna hinner inte mogna. Det gör mig inget.

När sommaren är utom räckhåll skördar jag alla paprikor och tar in. Dessvärre eftermognar inte frukterna inomhus på samma sätt som tomater, så det är lika bra att ta hand om skörden på annat sätt. Jag brukar frysa eller lägga in mitt överskott.

 

Närbild på ljusgröna paprikafrukter.

De smala frukterna är lätta att dela på längden och kärna ur innan de fryses.

 

Fryser färsk
Enklast att använda är paprikorna om de delats och kärnats ur innan de frysts. De stora frukterna delar jag i små bitar, medan mindre paprikor skärs i halvor eller klyftor. På bilden syns en chili som heter Lombardo, den är mild som paprika. Stora påsar Lombardo finns redan i frysen och den är jättefin att plocka fram en näve av och toppa en hemmagjord pizza eller att använda i en omgång ugnsbakade bönor med tomat.
/Sara Bäckmo

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *