Köttfärssås med squash
Jag älskar att laga våra vanliga rätter och fylla dem med säsongens grönsaker. Det ger en fantastisk palett av smaker som skiftar under året. Squash sätter fin knorr på min köttfärssås under sommaren.
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- smör
- squash
- tomat
- buljong
- lök
- vitlök
- palsternacka, rotselleri, morot
- selleristjälk
- oregano
- lagerblad
- salt
- peppar
Fyll din köttfärssås med grönsaker! Det blir både godare, mustigare och nyttigare. Squash till exempel är en sådan där toppengrönsak som kan ge mer än vad som känns hanterbart - men som passar jättefint som utfyllnad i allt möjligt! Jag använder squash i grytor, bröd och röror.
Gör så här:
Bryn köttfärs i en stekpanna och lägg över i gryta med en smörklick, eller i en slow-cooker.
Skala och dela en squash i mindre bitar. Fräs mjuk i smör tillsammans med hackad lök och vitlök och blanda sedan med köttfärsen.
Fyll upp med ordentligt med tomater delade i mindre bitar, några nävar riven rotsak, skivade selleristjälkar och lagerblad.
Späd eventuellt med lite buljong.
Salta och peppra och låt puttra i 1-2 timmar på låg värme.
Lägg på slutet i mycket färsk oregano och övriga grönsaker från trädgården i din köttfärssås. Kanske lite mer färska tomater, majs, paprika eller bönor?
Servera köttfärssåsen med kokt pasta och en god tomatsallad.
Har du familjemedlemmar som inte vill äta köttfärssås om de ser att den innehåller grönsaker? Koka då först alla grönsakerna för sig i cirka 30 minuter och mixa därefter till en sås. Koka sedan ihop grönsakssåsen med köttfärsen. Tomatpuré ger mer koncentrerad tomatsmak och ett mer vanligt "tomatigt" utseende på såsen, samtidigt som grönsakerna får sätta sin goda smak.
Medlemskap
Bli medlem på Sarabackmo.se för att få tillgång till längre artiklar, trädgårdsguider och särskilda erbjudanden från Skillnadens Trädgård.
Om du gillade den här artikeln kan du hitta liknande på samma ämne genom att använda sökrutan högst upp i vänster hörn på startsidan och skriva in det du är intresserad av att läsa mer om. Du kan också hitta mängder av andra spännande artiklar på startsidan under rubriken "lästips". Här har jag samlat några av mina favoriter de senaste åren!
Glöm inte att titta förbi min webbutik när du ändå är inne på hemsidan. Du hittar den här.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth