Vego-biffar på broccoli och svamp
Overkligt goda vegobiffar! Perfekt snabbmat på hemodlad grönt.

Till 8-10 vegobiffar
- 100 gram hackad broccoli
- 60 gram hackad färsk svamp
- 2 dl kokt quinoa, couscous eller bulgur
- 1 dl hackad eller tunt skivad lök av någon sort
- 2-3 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- ett knippe hackade örter, till exempel persilja, koriander och/eller basilika
- salt och peppar
- citron till servering
Vansinnigt goda vego-biffar gjorda på broccoli och svamp - saftiga och frasigt knapriga på en och samma gång. I det här receptet har vi använt ostronskivling men vilken svamp som helst funkar finfint. Glöm inte citronen vid servering, den är pricken över i!
Gör så här:
Koka broccolin mjuk i lätt saltat vatten.
Koka quinoan/couscous/bulgurn enligt anvisning.
Hacka övriga ingredienser samt den kokta broccolin.
Blanda allt till en smet.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna.
Forma biffar av 2-3 matskedar smet.
Stek gyllenbruna på bägge sidor på medelvärme.
Pressa gärna färsk citron över biffarna vid servering.
Servera med yoghurtsås smaksatt med lite örtsalt och citron.
Overkligt goda, faktiskt de godaste vegetariska biffar vi provat.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg