Stäng menyn

Squashbiffar med färska kryddor

Squashbiffar är förträfflig mat till lunch eller lätt middag. Enkelt att göra med nyskördad squash - ofta.

En uppläggning med squashbiffar med färska kryddor och yoghurtsås
ingredienser
  • 1 kg squash
  • 2 ägg
  • 150 g smulad fetaost
  • 3 dl vetemjöl
  • salt, peppar
  • 1 dl hackade kryddor

Squash är mild och fin i smaken och en bra grundstomme i många maträtter. Här gör jag squashbiffar med fin smakhjälp av trädgårdens kryddor. Biffarna går fint att göra på både färsk och fryst, riven squash. Se till att krama ur vätskan ordentligt om du använder fryst och sedan tinad squash.

Gör så här:
Putsa och skala squashen.
Riv grovt och krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
Stek biffarna i önskad storlek i en panna med ganska mycket olivolja.

Smeten räcker till cirka 20 biffar. Röran är mycket lätt att steka även om den är till synes ganska lös i konsistensen.

Servera gärna med yoghurtsås och rårörda lingon.

 

Biffar toppade med yoghurt, lingon och basilika.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth