Stäng menyn

Matsedel vecka 27 - 2016

Soppa! Så gott och enkelt och perfekt att göra av trädgårdens skörd. Ängamat är min sommarfavorit.

Den bästa maten för en köksträdgård är den som går att variera i oändlighet beroende på vad som är skördeklart. Soppa, stekt ris, sallader, pastasåser, gratinerat och blandat hej vilt. Och framför allt lite av varje snarare än mycket av något.

Här är vår middagsmat för den här veckan. Alla grönsaker är hemodlade och det är utifrån vad som är skördeklart vi bestämmer vad vi ska äta:

Söndag: Örtkryddad ugnspotatis, frästa sockerärter, grön sallad, rökt sik och sås med grönmögelost.
Måndag: Sommarsoppa med morot, brytbönor, sockerärter och diverse annat. Bröd, smör och frukt.
Tisdag: Pannkaksfest med färska jordgubbar och sylt till födelsedagsbarnet på 4 år!
Onsdag: Marinerade kokta bönor, blandad sallad med ost, stekt haloumi, ägg och sås.
Torsdag: Stekt torskfilé med kokt potatis och örtsås, sallad på sockerärter och nyzeeländsk spenat.
Fredag: Köttbullar med lökblast, stuvade makaroner och blandade grönsaker.

Alla våra listor med middagsmat finns att läsa under Matsedel.
/Sara Bäckmo

 

08. juli 2016