Stäng menyn

Veckans matsedel med hemodlade grönsaker 16

Rotsaker och kål finns just nu i ett överflöd. Våra måltider innehåller mycket grönsaker och inköpslistorna är kortare än någonsin.

Nu är trädgårdsskafferiet fyllt till brädden av ingredienser och tillbehör till våra måltider. I princip inget saknas, även om gurkorna vi skördar är alldeles för få. Det är lätt att planera måltider och vi äter grönsaker på längden och tvären.

I veckan har grabbarna börjat på skola och förskola, lilltjejen är hemma. Våra luncher är lätta och goda, med äggröra, kokta brytbönor och kålsallad som favorit.
Så här har veckans mat sett ut:

Lördag: Pizza med köttfärssås, lök och chili, kålsallad.
Söndag: Stuvad potatis, rökt lax, blandade grönsaker.
Måndag: Grönsakssoppa, bröd och bladgrönsaker.
Tisdag: Fiskbullar, kokt potatis, grönsaker.
Onsdag: Morotsgnocci på bädd av mangold och ädelost, stekta tomater, kålsallad, bröd och hemgjort smör.
Torsdag: Ugnspannkaka med äpplen från eget träd, kålsallad med lingonsylt.
Fredag: Ugnspotatis, stekt ryggbiff, kålsallad, kimchi, tomatsallad

Titta gärna på matsedlarna från maj och framåt. De har ändrats ganska mycket allteftersom utbudet av grönsaker förändrats i köksträdgården.
/Sara Bäckmo

15. augusti 2015