Hemgjord glass med bär
Bär från egen trädgård är läcker smaksättning i glass. Gör min goda glass av bär och njut sommar som vinter!
ingredienser
- 3 äggulor
- 1,5 dl florsocker
- 3 äggvitor
- 3 dl vispgrädde
- ca 2 dl bär eller frukt
Några deciliter goda bär från trädgården, eller från frysen, sätter smak på den godaste hemgjorda glassen. Gör en hemgjord choklasås till när det är helg och allt! Riktigt gott.
Gör så här:
Vispa 3 äggulor tillsammans med 1,5 dl siktat florsocker riktigt fluffigt.
Vispa i en annan bunke äggvitorna till ett mycket hårt skum.
Vispa i en tredje bunke 3 deciliter vispgrädde.
Blanda äggvitorna med sockerblandningen samt bär eller frukt.
Häll smeten i två plastburkar, hellre än en stor.
Låt glassen frysa utan att röra om. En kort stund innan servering tas burkarna fram ur frysen och vatten spolas på undersidan så att glassen lätt kan stjälpas ut. Lägg upp på ett fat och garnera med mer bär.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth