Smör smaksatt med kryddor från egen skörd
Nybakat bröd med en klick smaksatt smör på är gott som tillbehör till enkel trädgårdsmat. Sallad och bröd. Kokta grönsaker och bröd. Soppa och bröd. Listan kan göras lång.
Jag gör gärna smaksatt smör och varierar innehållet efter vad som finns att skörda.
Låt en lagom mängd smör ligga i rumstemperatur och bli lagom mjukt.
Bearbeta smöret med en gaffel eller sked så det blir krämigt.
Ringla över rapsolja och lägg valfria hackade kryddor samt lite salt.
Rör blandningen väl och lägg upp på ett litet fat.
Låt stå framme för att vara mjukt vid serveringen eller ställ i kylskåp en stund för att kunna servera kallt.
Ovan har jag använt citronmeliss i smöret. Det ger en fin lite syrlig smak. Till bröd att äta med fiskrätter kan också citronverbena användas i smöret. Det ger en starkare smak av just citron.
/Sara Bäckmo