Fläderblomsglass
Det kan vara så att fläderglass är det godaste du kan göra av din fläderblomssaft! Servera gärna med säsongens bär - himmelskt gott!
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
Fläder en riktig sommarskatt och har man en buske i sin trädgård kan man vara lycklig.
Den här glassen är smaksatt av fläderblomssaft och är helt fantastiskt god! Jag brukar servera den med säsongens bär eller en koka bärsås från frysta bär.
Gör så här:
Vispa äggen lätt i 1-2 minuter.
Rör i socker, lite åt gången.
Tillsätt grädde och mjölk.
Slå på glassmaskinen och häll i blandningen i behållaren.
Smaksätt glassen med fläderblomssaft, när det är cirka fem minuter tills glassen är klar.
Låt maskinen arbeta tills glassen är klar (50-60 min).
Receptet är Wilfas grundrecept för glassmaskin, och jag svär på att det måste vara en av de allra bästa glassmaskinerna på marknaden. Det är i alla fall vår allra bästa köksmaskin, läs mer om det här!
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg