Stäng menyn

Pastasås av svartkål

Svartkål odlas under nät i Skillnadens Trädgård.

Detta är en storfavorit, särskilt bland barnen som kallar den för ”grön sås”. Barnen är också gröna efter att ha ätit rätten.

Under odlingssäsongen fryser jag in förvällda blad i förpackningar stora nog för en måltid.

Receptet räcker till ca 4 portioner.
  • Repa 8-10 svartkålsblad från mittnerven.
  • Förväll bladen 5 minuter.
  • Spola i kallt vatten och krama ur vätskan.
  • Hacka bladen.
  • Fräs sedan i olivolja i en kastrull, tillsammans med lök (går också bra med endast lökblast, om du vill spara själva löken till annat) och vitlök utan att det tar färg.
  • Späd med grädde.
  • Lägg i en stor näve ädelost eller getost i bitar.
  • Servera tillsammans med pasta.
Har du små barn som nyss lärt sig äta är såsen lika god mixad.
/Sara Bäckmo
16. juli 2014