Stäng menyn

Raggmunkar med gräslök

Alldeles vanliga raggmunkar en torsdag är inte fy skam. Fyll dem med potatis och hemodlad gräslök!

Härliga raggmunkar med gräslök ligger på ett vackert fat.
Ingredienser
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 500 g skalade potatis
  • ett knippe hackad gräslök

Vi äter pannkaksmat en gång varje vecka. Det kanske låter mycket, men vi tycker att det är gott och om vi serverar det som raggmunkar går det att variera i all oändlighet. Här är en mycket god variant med gräslök i.

Gör så här:
Blanda ihop en pannkakssmet av mjölk, mjöl och ägg.
Skala och riv potatisen grovt. Krama ur en del av vätskan.
Blanda potatisen i pannkakssmeten och rör om med en sked.
Hacka gräslöken fint och blanda i smeten.
Stek raggmunkarna i rikligt med smör i ett plättjärn eller gör större raggmunkar i vanlig stekpanna.
Smält smör och häll ovanpå högen med raggmunkar.

Servera dina raggmunkar med lingonsylt och en god grön sallad.

Om du gillar det här receptet kanske du också vill ta en titt på ett av mina andra raggmunksrecept, här med jordärtskocka och purjolök: Raggmunkar med jordärtskocka och purjolök. Du kan hitta mängder av andra recept från Skillnadens Trädgård i fliken Skillnadens mat i startmenyn, eller genom att söka i sökrutan längst upp till vänster.

 

Bli medlem på Sarabackmo.se för att få tillgång till längre artiklar, trädgårdsguider och särskilda erbjudanden från Skillnadens Trädgård.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Härliga raggmunkar med gräslök ligger på ett vackert fat.