Stäng menyn

Veckans mat med egenodlade grönsaker 19

När maken åkte iväg och handlade var det endast tre saker på listan som behövdes till middagarna den här veckan. Lax, grädde och högrev till kalops.

Det mesta av ingredienserna som behövs till våra måltider nu finns i skafferiet, inomhus eller utomhus. När måltiderna anpassas efter det som finns att skörda behöver inte mycket köpas. Även om säsongen varit minst sagt dålig för flera grönsaker är utbudet ändå enormt. Maten vi lagar innehåller galet mycket grönsaker och är mycket billig att laga.

Måndag: Pasta med krabbsås och nyskördad majs
Tisdag: Fiskgratäng med kokt potatis och grönsaker
Onsdag: Kalops med potatis, rödbetor och grönsaker
Torsdag: Squashplättar med lingonsylt
Fredag: Pommes med squashdip, bönburgare och grönsaker
Lördag: Svamppasta med purjolök och grönsaker

Det är trixigt att hinna med att äta upp grönsakerna nu. Det gäller att prioritera bland skördarna och verkligen äta smart. Det som kan stå kvar i landen ytterligare väljs bort medan annat hamnar på tallriken. Hela tiden avvägningar och beslut. Ett pussel som den som handlar grönsaker i butik inte behöver lägga. Men för det lilla extra arbetet får vi hemodlad, giftfri och vacker mat. Jag är glad!
/Sara Bäckmo

08. september 2015