Snabbfrästa gräslöksknoppar
Nej, det är inte trist att gräslöken är på väg att blomma. Det är istället fantastiskt! Bara den som har blomknoppar på löken kan göra det här goda och magiskt vackra tillbehöret.
När gräslöken väl bestämt sig för att blomma är det endast en rejäl klippning som kan hindra den. Mina plantor är frodiga och sätter blom två gånger om året. Nu passar jag på att stjäla en del av knopparna till matlagningen. Så här gör jag frästa gräslöksknoppar.
Du behöver:
gräslöksknoppar
olivolja
balsamvinäger (gärna en trögflytande variant)
flingsalt
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Med mer olja blir knopparna närmast friterade, med mindre olja blir de stekta. Bägge är lika gott. Fräs hastigt lökknopparna. Ringla över lite balsamvinäger och strö flingsalt på toppen. Ett gott tillbehör till både kött och grönsaksrätter.
/Sara bäckmo