Vego-biffar på svamp och broccoli
Overkligt goda vegobiffar! Perfekt snabbmat på hemodlad grönt.

Till 8-10 vegobiffar
- 100 gram hackad broccoli
- 100 gram hackad färsk svamp
- 2 dl kokt quinoa, couscous eller bulgur
- 1 dl hackad eller tunt skivad lök av någon sort
- 2-3 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- ett knippe hackade örter, till exempel persilja, koriander och/eller basilika
- salt och peppar
- citron till servering
Vansinnigt goda vego-biffar gjorda på svamp och broccoli - saftiga och frasigt knapriga på en och samma gång. Receptet hittade jag på när det fanns gott om både svamp och broccoli i trädgården, samt couscous över från middagen. Biffarna kan ätas till det mesta, användas i vegetariska burgare eller kalla på smörgås med tillbehör.
I det här receptet har vi använt ostronskivling men vilken svamp som helst funkar finfint. Det går också att byta ut broccoli mot blomkål. Glöm inte citronen vid servering, den är pricken över i!
Gör så här:
Koka broccolin mjuk i lätt saltat vatten.
Koka quinoan/couscous/bulgurn enligt anvisning.
Hacka övriga ingredienser samt den kokta broccolin.
Blanda allt till en smet.
Hetta upp rikligt med olivolja eller rapsolja i en stekpanna.
Forma biffar av 2-3 matskedar smet.
Stek gyllenbruna på bägge sidor på medelvärme.
Pressa gärna färsk citron över biffarna vid servering.
Servera med yoghurtsås smaksatt med lite örtsalt och citron.
Overkligt goda, faktiskt de godaste vegetariska biffar som jag snott ihop.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Foto: Maria Fors Östberg