Snabbstekta tomater med pasta
Alldeles söta, solvarma tomater är som godis. Försvinnande läckra! Ät dem gärna med vitlök och chili till en enkel pasta.
Ingredienser
- små tomater
- vitlök
- chili, färsk eller torkade flingor
- olivolja
- pasta
- salt
De här smakrika stekta tomaterna är som en drog. Jag äter dem nästan var dag och slukar gärna en skål som kvällsfika med. Stinget från chilin i kombination med de söta tomaterna är ljuvlig. Se till att få tag på riktigt goda tomater om du handlar, eller ännu bättre - odla själv och plocka godsakerna precis innan tillagning.
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olivolja.
Lägg i små tomater (större tomater kan delas i halvor eller klyftor), hackad vitlök och lite chili.
Stek på hög värme mycket hastigt.
Tillsammans med en god pasta blir de stekta tomaterna en enkel lunch, toppad med färsk basilika.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth