Snabb rödbetssallad
Det är roligt att göra röror med rödbetor - de får alltid så fantastisk färg! Dessutom smakar det gott, mustigt och i det här receptet även syrligt av äpple.
Ingredienser
- färska rödbetor
- äpple
- cremé frache
- senap
- svartpeppar
- örtsalt
- persilja
Det här receptet är ett läsarbidrag från Maj-Britt Lind. Tack för detta enkla och goda recept Maj-Britt! Jag tror att det passar utmärkt till många rätter med kött eller fågel, eller för all del grönsaksrätter där det behövs något mer med sötma och syra.
Gör så här:
Riv önskad mängd färska rödbetor och samma mängd äpple.
Tillsätt cremé fraiche (går också med vegetarisk variant), krydda med lite senap, svartpeppar och örtsalt.
Blanda i massor av hackad persilja (gärna slätbladig).
Recept: Maj-Britt Lind
Foto: Maria Fors Östberg