29. maj 2018

Rabarberdricka

Mer försommar än att dricka söt rabarbersaft på trappen varma dagar blir det knappast. Passa på att göra en stor sats nu och frys in till resten av året.

Sex fina glasflaskor med rosaröd rabarbersaft står i gräset med vackert ljus som strilar mellan bladen.
Ingredienser
  • rabarber
  • socker, ca 1 dl per kilo rabarber

Inget slår rabarberdricka en varm försommardag! Gör en stor omgång om du har mycket rabarber och förvara i frysen.

Gör så här:
Skölj och dela rabarber i mindre bitar.
Lägg i en stor kastrull och fyll på vatten så det täcker.
Lägg i någon deciliter socker per uppskattat kilo (jag brukar inte vara så noga utan söta efterhand om jag tycker det behövs).
Koka rabarbern tills den blivit mjuk.
Häll i en saftsil och sila av saften. Häll sedan på flaskor eller burkar.

Ett tips är att förvara saften i burkar i frysen. Det är mycket lättare att diska vanliga frysburkar än att diska flaskor som saft förvarats i.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Ett svar till “Rabarberdricka”

  1. yvonnestrid skriver:

    Ett tips är att frysa rabarbern först innan man kokar saften, den "släpper" saften bättre då tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *