fbpx

22. oktober 2018

Knapriga rödbetsbiffar med fetaost

Det bästa med de här biffarna är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".

Rödbetsbiffar på hög och i hamburgerbröd.
Till 15 biffar
  • ca 500 gram råriven rödbeta
  • 1 ägg
  • 2-3 dl grovt rågmjöl
  • 150 g tärnad fetaost
  • 100 g hackade nötter eller kärnor

Mina rödbetsbiffar gör jag dubbel sats av när det finns gott om betor. Och så fryser jag in bollar av smeten, som ännu inte är stekt. Världens godaste till lunch med grönsaker efter säsong. Eller som vegetarisk burgare med yoghurtsås och ett berg av groddar.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en smet.
Rulla femton stora bollar.
Lägg i stekpanna med lite olivolja och stek tills de fått fin färg.

Vill du frysa till senare läggs rödbetsbollarna på en bricka med bakplåtspapper och ställs i frysen. Låt dem frysa till och lägg sedan i påse. Ta sedan fram en timme innan matdags, låt tina och stek. Gudomligt gott, snabbt och enkelt. Riktigt bra snabbmat på hemodlat grönt!

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

 

12 svar till “Knapriga rödbetsbiffar med fetaost”

  1. Doris Andersson skriver:

    Jättegoda, vi åt dom som hamburgare, med en god yoghurtsås, gurka och salad.

  2. De här måste jag testa göra åt mina barn som älskar rödbetor! Det känns som att jag har odlat alldeles för lite av dem egentligen 😉

  3. Emma skriver:

    Kan man använda ngt annat än råg om man undviker gluten?

  4. Kerstin skriver:

    Jag använder lite bovete mjöl som är naturligt glutenfritt.
    Om man fräser upp de rivna rödbetorna och sedan blandar allt i en skål när det frästa fortfarande är varmt blir biffarna fasta och fina.

  5. Cecilia skriver:

    Mycket goda, tack för inspirationen! ??

  6. Christina Germundsson skriver:

    Detta såg Jättegott ut, det måste jag prova när vegetariandottern kommer hem...😅
    Men, jag kan inte låta bli att fundera på en sak också... Kan man använda detta reseptet som bas, men byta ut rödbetorna mot andra grönsaker, om man ska göra grönsaksbiffar på lite blandade grönsaker tex blomkål och majs och lite annat smått och gott...?🤔😜

    • Sara Bäckmo skriver:

      Ja, det tror jag du kan prova. I alla fall rotsaker som du kan riva. De kletar ju ihop sig lite tillsammans med mjölet. Du får prova dig fram och berätta hur det går!

  7. Maria fma skriver:

    Såg goda man kan nästan inte sluta äta dem. Tack så Jätte mycket.

  8. Susanne Karlsson skriver:

    Vilka goda rödbetsbiffar (jag hade hackad mandel i mina) som dessutom höll ihop när jag stekte dem! Serverade till yoghurtsås med vitlök, och med favoriten spetskål i ugn som sidorätt, blev farsdagsmiddagen riktigt välsmakande. Och nu äter jag resterna så här på måndagen:)
    Tack för receptet!
    /Susanne Karlsson

  9. Emma skriver:

    Wow vilket toppen recept! Med en yoghurtdressing med rostad vitlök, chevréost, honung och svartpeppar på hembakade hamburgerbröd med rostad lök i blev detta en riktigt smarrig fredagsmiddag 😉

  10. Sandra Svensson skriver:

    Jag älskar de här biffarna. Har skördat och rullat bollar, hystat in i frysen och nu har jag fräsch snabbmat att ta fram när jag vill!

  11. Marianne skriver:

    Supergoda men första gången jag gjorde dem stekte jag dem för tjocka så de smakade "degigt" pga rågmjölet. Gången efter plattade jag till dem mer så de blev tunnare och då blev de perfekta! Ätit dem både med klyftpotatis och feta/gräddfilskräm och i ett pitabröd som enkel lunch. Och så smidiga att frysa in och ta fram vid behov =D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *