Grönkålssallad med äpple och senapsdressing
Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen. Läs mer om min grönkålssallad med äpple här nedan!
Grönkålssallad
- grönkål, gärna i olika färger
- tärnat äpple
- pumpakärnor eller andra fröer, kärnor eller nötter
Dressing
- 3 msk rapsolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vatten
- en nypa socker
- salt, peppar
Grönkålssallad kan göras i många varianter och varieras i oändlighet efter vilka smaker som önskas. Med en senapsdressing till kålen blir salladen ett smakrikt tillbehör som passar fint till många milda vegetariska rätter. Den här grönkålssalladen med äpple har också en självklar plats på mitt julbord här hemma.
Gör så här:
Gör en sallad av finhackad grönkål, äppelbitar och pumpakärnor.
Blanda en dressing av rapsolja, vinäger, senap, vatten, socker, salt och svartpeppar.
Låt gärna grönkålssalladen stå en stund innan servering för att smakerna ska krypa in i grönkålen.
Bli medlem på Sarabackmo.se för att få tillgång till längre artiklar, trädgårdsguider och särskilda erbjudanden från Skillnadens Trädgård. Om du gillade den här artikeln om grönkålssallad kan du hitta liknande på samma ämne genom att använda sökrutan högst upp i vänster hörn på startsidan och skriva in det du är intresserad av att läsa mer om. Du kan också hitta mängder av andra spännande artiklar på startsidan under rubriken "lästips". Här har jag samlat några av mina favoriter de senaste åren!
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth