04. april 2018

Podcast: Tidig kål och tvättvikning

Johannes fattar grejen med den tidiga kålodlingen - det måste vi prata om! Vi gläds tillsammans över de fina sådderna som börjar titta upp.

Johannes och Sara står bredvid varandra i varsin blommönstrad skjorta.

 

Min mathållning styrs en del av hur det var när jag var liten. Tvätten hemma också. Av någon märklig anledning blir det ingången i veckans samtal. Ha ha! Hur gör du?

Jag berättar om min allra första utplantering av tidig kål, savoykålen 'Vorbote 3'. Kål klarar mer kyla än vad de flesta tror! Har du inte provat att så kål tidigt är det dags i år. I podden pratar vi om fler sorter som fungerar bra, hur vi skördar dem och lite om hur de passar att äta. De första, krispiga bladen som du tjuvskördar av den allra första kålen redan i april och steker i lite olivolja med vitlök är en riktig delikatess.

 

 

I det här inlägget kan du läsa om savoykålen 'Vorbote 3'. Och, om du blir inspirerad vilket jag tycker att du ska bli, kan du läsa mina långa artiklar Våga vinterså grönsaker! och Odla underbar kål. De finns öppna för alla medlemmar här på sajten eller kan köpas styckvis för 15 kronor.

 

Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck är vår podcast som kommer med nytt avsnitt varje vecka. Två odlare emellan görs av Sara Bäckmo, Johannes Wätterbäck och Therese Lundén. Hör alla tidigare avsnitt på SpotifyLibsyn eller andra appar för podcasts.

 

Vill du komma i kontakt med mig angående annonsering i podden skickas förfrågningar till marknad@sarabackmo.se.

 

Läs mer om Sara Bäckmo – Skillnadens Trädgård
Läs mer om Johannes Wätterbäck – Farbror Grön
Läs mer om Två odlare emellan – Bäckmo & Wätterbäck

 

/Sara Bäckmo

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *