Pastasås av svartkål
Svartkål odlas under nät i Skillnadens Trädgård. |
Detta är en storfavorit, särskilt bland barnen som kallar den för ”grön sås”. Barnen är också gröna efter att ha ätit rätten.
Under odlingssäsongen fryser jag in förvällda blad i förpackningar stora nog för en måltid.
Receptet räcker till ca 4 portioner.
- Repa 8-10 svartkålsblad från mittnerven.
- Förväll bladen 5 minuter.
- Spola i kallt vatten och krama ur vätskan.
- Hacka bladen.
- Fräs sedan i olivolja i en kastrull, tillsammans med lök (går också bra med endast lökblast, om du vill spara själva löken till annat) och vitlök utan att det tar färg.
- Späd med grädde.
- Lägg i en stor näve ädelost eller getost i bitar.
- Servera tillsammans med pasta.
Har du små barn som nyss lärt sig äta är såsen lika god mixad.
/Sara Bäckmo
16. juli 2014