Stäng menyn

Matsedel vecka 20 - 2016

Fyllda pannkakor är suverän trädgårdsmat. Jag älskar att fylla dem med stuvning av nyskördad spenat.

Det är fortfarande mycket spenat i våra middagar. Nyligen skördade jag två kilo (två stora plastkassar fulla) spenat för infrysning. En vecka som den här använder vi ungefär ett kilo färsk spenat i matlagningen. Det är så gott!

Här är vad vi äter i veckan:

Lördag: Sås med spenat och räkor, ris, blandad sallad.
Söndag: Lammfärsröra med fetaost, purjo och brytbönor, nybakat bröd, grön sallad.
Måndag: Löksås med grädde, vitt vin och bladgrönsaker, pasta, sallad.
Tisdag: Stekt panerad torskrygg, blandad sallad med ägg, örtsås av creme fraiche.
Onsdag: Dillkött på lamm, ris, grönsaker.
Torsdag: Pannkakor, bär och grädde.
Fredag: Crepes med spenatstuvning, kokta bondbönor, sallad.
/Sara Bäckmo

 

17. maj 2016