Stäng menyn

Frys dillkronor till nästa år

Dillkronor till inläggningar är enkla att odla själv, men inte alltid så lätta att ha till hands just när de behövs. Så här löser jag det.

Vissa grönsaker som används samtidigt i matlagningen är inte alltid i fas med varandra. Dillkronor tycks aldrig finnas just precis när jag behöver dem, till exempel när jag lägger in gurkor. Många gånger går det att ersätta med dillstjälkar, som jag spar efter storskörd och fryser i påsar.

Dessbättre går det också jättebra att frysa själva dillkronorna. Det är ett jättebra sätt för att se till att det alltid finns kronor till olika inläggningar, till exempel saltgurka som du kan läsa recept om här.

Jag skördar helt enkelt dillkronorna när de är som finast och lägger i en stor plastpåse i frysen. Inte svårt alls. Passa på och fyll en påse du med innan dillen ger med sig!
/Sara Bäckmo

 

22. augusti 2016