Stäng menyn

Fisk med grönsaker från trädgården

Ljuvlig fisk med smörig potatis och gröna kryddor. Lyxigt gott, men ändå vansinnigt enkelt när hela rätten lagas i ett paket.

I en knyte av bakplåtspapper ligger gyllengul potatis, krämig, vit fisk och sockerärtor.
Ingredienser
  • potatis, gärna färskpotatis
  • smör
  • kryddor som dill, persilja, färsk lök, lökblast, sockerärter och andra blandade grönsaker
  • salt
  • torskrygg, lax eller annan filé
  • räkor

Fisk med potatis och grönsaker i paket är en klassisk rätt, som blir extremt god med egen, nyskördad potatis och färsk bladlök. I mitt foliepaket petar jag in allt möjligt gott och grönt som sätter smak. Och smör. Alltid rejält med smör.

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.
Koka färskpotatis och dela i klyftor.
Lägg en klick smör på en bit bakplåtspapper och lägg på lite potatis.
Fyll på med kryddor som dill, persilja, färsk lök (glöm inte lökblasten!), sockerärter och andra blandade grönsaker från trädgården. Salta lite.
Lägg på en bit fisk, som torskrygg, lax eller annan filé. På bilden här är det torsk.
Salta och avsluta med räkor och en klick smör och lite mer hackad dill på toppen.
Vik ihop bakplåtspappret och knyt ett litet snöre om. Låt förslutningen sitta uppåt på paketet så inte skyn rinner ut under tillagningen.
Stek i ugnen cirka 20 minuter. 15 minuter om det är tunna fiskdelar.

När du tar ut paketen ur ugnen, snörar upp och öppnar dem på tallriken... Doften är oslagbara!

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth