Sallad med spenat och keso
Bladgrönt, lite syra och mättande keso. En enkel kombination som ger riktigt goda smörgåsar de dagar du inte har lust att göra något avancerat.
Ingredienser
- olika gröna blad som spenat, vintersallat, kirskål, mangold och rödbetsblast.
- keso
- rapsolja
- salt
- bladsyra, som lite oregano eller gräslök
När jag jobbar ute i trädgården vill jag ha enkel mat som går i ett nafs att göra iordning. Min lunch blir ofta ett par simpla mackor med rejäla nävar grönt på. Det går att göra så fantastiska blandningar av smaker från bladgrönsaker som knappt behöver någon mer kryddning.
Den här salladen toppar jag ofta smörgåsarna med. Lite keso, en kopp te och sedan får jag vara ute i solen ännu längre.
Gör så här:
Gör en bas av olika slags gröna blad som till exempel spenat, vintersallat, kirskål, mangold och rödbetsblast.
Blanda ihop keso, en skvätt rapsolja och salt.
Ha gärna i en mild bladsyra, som lite oregano, gräslök eller något annat som sätter smak.
Salladen blir ett gott tillbehör som passar till det mesta och går att anpassa efter säsong precis hur du vill.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth