Stäng menyn

Raggmunk med jordärtskocka och purjolök

Husmanskost, javisst! Genom att använda det som är klart att skörda i trädgården får maten olika karaktär beroende på när på året vi äter den. Den här varianten på raggmunk med purjo och jordärtskocka är en storfavorit.

En hög med raggmunkar med klarröd lingonsylt på en tallrik. A pile of potatoes pancakes on a plate with red lingonberry jam on top.
Ingredienser
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 250 g skalade jordärtskockor
  • 1 purjolök

Vi äter någon slags pannkaksmat varje torsdag och raggmunkar är en favorit. Beroende på vad som finns att skörda i trädgården ändras innehållet och vi upptäcker nya, fina kombintationer. Jordärtskockor och purjolök ger en söt och fin smak till raggmunkarna - perfekt till lingonsylt!

Gör så här:
Borsta och grovriv jordärtskockorna.
Blanda ihop en pannkakssmet av mjölk, mjöl och ägg.
Strimla purjon och fräs lätt i smör.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Stek i smör i ett plättjärn eller gör större raggmunkar i vanlig panna.
Smält smör och häll ovanpå högen med raggisarna.

Servera med lingon och en klick yoghurt till.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth